Blogg

Chokladglaserade jordnötsrutor

Jan 20, 2022

Dessa goda jordnötsrutor gjorde jag härom veckan! Jag älskar kombinationen med choklad och jordnötssmör! Mums!

Ingredienser

230 g jordnötssmör

1 dl lönnsirap (eller honung, agave)

100 g kokosmjöl

100 g mörk choklad

 2 msk kokosolja

 

Gör så här:

Blanda Jordnötssmör, lönnsirap & kokosmjöl och mixa till en deg. Ta lite kokosmjöl i taget, så den inte blir för torr.

 I en liten form (ca 15 cm x 30 cm) pressar du ned degen. Ställ in i kylskåpet

Smält choklad tillsammans med kokosolja i ett vattenbad.

Häll på chokladsmeten på bottendelen. Ställ in i kylskåpet i ett par timmar tills den stelnat. Skär upp i rutor och servera.

 

Läs mer

Mangobollar

Jan 06, 2022

Dessa mangobollar bjöd jag på, på en workshop  en gång i tiden. 
Kanske är det dem godaste rawfoodbollarna jag bjudit på, för dem gick åt i ett nafs!

 

Ingredienser ca 20 st

3 dl cashewnötter
2,5 dl ordentligt packad torkad osötad
mango
10 urkärnade dadlar
1 dl kokosflingor
½ tsk vaniljpulver
Rivet skal från 1 lime/citron
Garnering: kokosflingor
 

Gör så här

Lägg mangon och dadlarna i blöt i ca 15 minuter. Häll bort vattnet.
Mixa cashewnötterna till ett mjöl i en matberedare.
Häll i kokos, mango, dadlar, vaniljpulver och limeskalet. Kör i matberedaren tills det blivit en ganska fast men inte torr mix. Är den för blöt/kladdig, häll i lite mer kokos.
Rulla till bollar och rulla i kokos.
 
Njut!
Läs mer

Choklad- & fikonrutor

Dec 22, 2021

Den här ljuvliga läckerbiten får du inte missa! Perfekt att bjuda på till kaffet!

 Kakbotten:

  • 2 dl riven kokos
  • 2½ dl mandel mjöl (Jag har också testat att mala 2 dl solros/pumpafrön, det blir också bra)
  • 2 dl torkade fikon och 2 dl dadlar Saftiga ska de vara!
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt

Glasyr:

  • 1½ dl kokosolja
  • 1½ dl kakao
  • 4-5 msk lönnsirap eller honung

Mixa alla ingredienser till kakbotten så att det blir en deg. Om den är för torr så kan du hälla lite, lite vatten i den när du mixar.

Platta ut degen i en form som är ca 20x20 cm.

Smält alla ingredienser till glasyren på svag värme. Så att den precis smälter.

Smeta på glasyren på kakbotten. Ställ in i kylen i ett par timmar så att glasyren stelnar.

Skär sedan upp i fyrkanter och servera!

Läs mer
1 2 3 4 5 6
Close

50% klart

Få mina nyhetsbrev!

Missa inte nya yogavideos, livesändningar &kurser!

Du kan när som helst avregistrera dig.

Integritetspolicy