Tre yogaövningar för stela och onda nackar

mediyoga yogatips Apr 02, 2024
Tre yogaövningar för dig som har stel eller/och ond nacke.
 
Idag vill jag dela med mig tre bra yogaövningar för stela och onda nackar. Du kan göra en övning eller flera. Var alltid inkännande i övningarna. Det ska aldrig göra ont.
 
 
🧘‍♀️1 Huvudvridning
Sitt i lätt meditationsställning med rak rygg. Låt händerna vila på knäna. Andas in vrid huvudet åt vänster. Andas ut, vrid huvudet åt höger. Ungefär som att du skulle titta dig själv över axeln. Du hittar dina maximala ytterlägen, som fungerar för din nacke. Slappna av i axlar & käkar. 1- 3 min
 
🧘‍♀️2 Huvudvikning
Sitt i lätt meditationsställning med rak rygg. Låt händerna vila på knäna. Andas in och vik samtidigt mjukt huvudet ner mot vänster axel. Andas ut och vik över neråt höger. Andas genom näsan samtidigt som du gapar stort med munnen genom hela övningen. 1-3 min.
 
🧘‍♀️3 Nackrullning
Sitt i lätt meditationsställning med rak rygg. Låt händerna vila på knäna. Låt huvudet börja rulla medsols, för höger öra till höger axel, bakhuvudet mot nacken, vänster öra mot vänster axel och hakan mot bröstet. Axlarna förblir stilla och avslappnade. Nacken sträcks mjukt. Ett varv bör ta minst 10 sek. Minska cirkeln om du har mycket problem med nacken eller har skadat dig. Rulla i 1-3 min och ändra sedan riktning åt andra hållet 1-3 min.
 
Här har du några av mina youtubevideos för nacke:
 
https://youtu.be/9nU2JGU9hT4?si=ouOTtCYSF71dWkgO
https://youtu.be/Yp9X_eAkHaY?si=SU5cMYQnISLBhx1i

Prenumerera på mina gratis nyhetsbrev!

Missa aldrig nya yogavideos, livesändningar & kurser!

Anmäl dig här!
Close

50% klart

Få mina nyhetsbrev!

Missa inte nya yogavideos, livesändningar &kurser!

Du kan när som helst avregistrera dig.

Integritetspolicy