Glutenfri pizza med kikärtsbotten

glutenfri huvudrätt recept Apr 01, 2022

Sedan jag slutade med gluten för massor med år sedan, så har jag testat några olika typer av glutenfria pizzor. En del har varit helt ok. Andra inte. En del har varit komplicerade att göra. Andra lätta. Jag hittade den här super-dupergoda pizzan med en botten gjord på kikärtsmjöl. Helt otroligt god och dessutom väldigt enkel att göra.

 

Pizzabotten 2 portioner
3 dl kikärtsmjöl
2 dl vatten
0,5 tsk salt
½ msk torkad basilika

Tomatsåsen
1 paket med passerade tomater
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 msk oregano
1vitlöksklyfta, pressad

Pålägg på pizzan
¼ squash/zucchini, hyvlade bitar med osthyvel 
2 små tomater, i skivor
1 dl oliver, hackade
½ rödlök, hackad
ev fetaost eller riven ost

Lite ruccola att ha på efter gräddningen

Så här gör du

1. Blanda ihop alla ingredienser till botten och låt stå i ca 10-15 minuter
2. Sätt ugnen på 225 grader
3. Smeta ut degen på ett bakplåtspapper. Se till att det inte blir för tunt, då den kan brännas.
4. Grädda botten i ca 10 minuter. Håll koll!
Under tiden gör du tomatsåsen.
5. Blanda alla ingredienser och låt puttra i några minuter.
6. Ta ut botten från ugnen och häll på tomatsåsen.
7.Toppa med grönsakerna eller dina favoritpålägg.
8. Grädda i ytterligare 10 minuter eller tills den fått färg.
9.Ha på lite färsk ruccola på toppen

​Njut!

Prenumerera på mina gratis nyhetsbrev!

Missa aldrig nya yogavideos, livesändningar & kurser!

Anmäl dig här!
Close

50% klart

Få mina nyhetsbrev!

Missa inte nya yogavideos, livesändningar &kurser!

Du kan när som helst avregistrera dig.

Integritetspolicy