Yoga för balans

EN TIOVECKORSKURS ONLINE

Få en balans för kropp & själ med yoga & meditation

 

 

 

 

 

1950 kr köp-tidigt-rabatt tom 9/2 (Ord 2500 kr)

Dörrarna stängs om...

00

DAGAR

00

TIMMAR

00

MINUTER

00

SEKUNDER

Balans i kropp & sinne

En livesänd tioveckorskurs där vi gör yoga & meditation för en skön balans i ditt energisystem, hormonsystem, själsligen & kroppsligen.

I den här onlinekursen kommer vi att göra sköna yogapass från mediyoga & kundaliniyogan som balanserar på olika sätt.

Tex kommer vi att göra yoga som balanserar ditt körtelsystem, hjärnan, men även ditt energisystem på ett djupare plan.

När vi är i obalans i tex vårt hormonella system så känns det verkligen i både kroppen och i själen. Kroppen känner sig kanske trött, sliten, tung & seg. Känslomässigt kan vi känna oss sura, ledsna & trötta.

Med ett balanserat körtelsystem så känns saker och ting lite lättare och roligare.

Vi påverkas mycket av dessa obalanser, men här kan yoga och meditation var till en stor hjälp för att både hitta tillbaka till balansen igen eller förbygga så att du inte  hamnar i en obalans.

I Mediyoga och kundaliniyogan finns det väldigt bra yogiska verktyg för att hitta balansen igen. Både själsligen & fysiskt. I denna kurs gör vi de absolut bästa yogapassen och meditationerna som hjälper dig att hitta din balans igen. Du kommer även få lite andra tips som du kan ta till i korta lektioner i livesändningarna.

I den här kursen får du många bra övningar, yogapass och meditationer som du efter kursen kan använda dig av när du känner att du behöver balans i livet. Det är som om du får en yogisk verktygslåda, där du stoppar ned de yogiska verktygen som du sedan kan ta upp när du behöver dem.

 

Du kommer b la att få lära dig:

 • Bra tips som hjälper ditt körtelsystem på olika sätt.
 • Knep för din sköldkörtel från det yogiska perspektivet.
 • Bra saker som håller din hjärna i trim
 • Tips för en mental balans.
 • Härliga råd för att få mer glädje i livet.

Och mycket mycket mer!

 

The yoga pose is not the goal. Becoming flexible is not the goal. Standing on your hands is not the goal. The goal is serenity. Balance. Truly finding peace in your own skin.

Rachel Brathen

DEN HÄR KURSEN ÄR FÖR DIG SOM...

 • Vill få de yogiska verktygen för att hitta balansen i livet
 • Vill lära känna dig själv! 
 • Vill få en förståelse för hur du fungerar på djupet och vad du kan göra för att må bra med hjälp av de yogiska teknikerna
 • Är nyfiken på yogakunskap!
 • Vill ha mer balans & harmoni i vardagen med hjälp av yogans verktyg
 • Är nybörjare eller van yogi
 • Vill göra yogan regelbundet hemma

 

Innehåll

VECKA 1 - BALANS FÖR STILLHET

Denna vecka ska vi göra ett mediyogapass som balanserar våra olika energisystem. Ett yogapass som hjälper dig att sakta ned. Vi kommer göra en härlig mantrameditation för balans.

Denna vecka kommer du även få ett yogiskt verktyg som kommer att hjälpa dig med att hitta lugnet i din vardag. Detta yogiska verktyg vill jag att du använder dig av regelbundet under hela kursen.

VECKA 2 - NERVSYSTEM & KÖRTELSYSTEM

Denna vecka ska vi göra ett kundaliniyogapass som balanserar vårt nervsystem & körtelsystem. Vi kommer att göra en meditation som hjälper dig att hitta en skön fridfullhet inom dig.

Jag kommer prata lite om hur nervsystemet påverkar hormonsystemet och ge några tips vad du kan göra för att hitta din balans i vardagen.

VECKA 3 - BALANS I HYPOFYSEN

Hypofysen är en viktig del i vårt hormonsystem. Den är med och styr resten av hormonsystemet. Denna vecka gör vi ett kundaliniyogapass och en mantrameditation för att stärka och balansera hypofysen. Jag kommer även prata lite om varför hypofysen är så viktig.

VECKA 4 - HORMONBALANS

Denna vecka ska vi göra ett fantastiskt yogapass (mediyoga/Kundaliniyoga) som balanserar hela ditt hormonsystem. Vi kommer göra en härligt djupverkande meditation för hormonbalans.

Du kommer även få lite tips vad du kan göra för att hålla dina hormoner i balans.

VECKA 5 - SKÖLDKÖRTELBALANS

Denna vecka ska vi göra ett superhärligt och roligt Mediyoga/kundaliniyogapass för halschakrat och din sköldkörtel.

Vi gör en härlig mantrameditation för halschakrat.

Du kommer även att få lite tips på vad du kan göra för din sköldkörtel.

VECKA 6 - HJÄRNBALANS

Att hålla hjärnan i balans är viktigt för att må bra och att kunna fungera på ett bra sätt. Denna vecka gör vi ett Mediyogapass för hjärnan och även en chakrabalanserande mantrameditation för hjärnan.

Du kommer få lite tips om hjärnhälsa.

VECKA 7 -  MENTAL BALANS

Denna vecka fokuserar vi på mental balans. Vi kommer att göra ett kundaliniyogapass som hjälper mot ångest tillsammans med en mantrameditation mot negativitet.

Du kommer få lite yogiska tips vad du kan göra om du har ångest.

VECKA 8 -  HUMÖRBALANS

Denna vecka ska vi fokusera på glädje och hur vi får upp vårt humör. Vi gör ett kundaliniyogapass för glädje tillsammans med en mantrameditation för glädje.

Du kommer få lite tips vad du kan göra om du känner dig nere och vill bli på bättre humör.

VECKA 9 -  HJÄRNBALANS 2

Denna vecka ska vi fokusera lite på hjärnan igen, men med fokus på balans höger och vänster sida. I yogan gör vi ofta övningar som hjälper oss att få en balans i vänster resp höger hjärnhalva. Vi gör ett Mediyogapass för hjärnan och dess hjärnhalvor tillsammans med en mantrameditation.

Jag kommer prata lite om vänster- och högerbalans.

VECKA 10 -  ENERGIBALANS

Denna vecka ska vi fokusera på att få en skön energibalans i kroppen & få ett skönare flöde i livet. Vi gör ett härligt kundaliniyogapass med en energihöjande mantrameditation.

Jag kommer ge lite tips vad du kan göra för att få mer energi i vardagen.

 

 

KÖP TVÅ KURSER: SPARA 1450 KR!

Vill du gå två kurser samtidigt!? Passa på nu! Samtidigt med denna kurs går en Yinyogakurs för självläkning! Köper du både Yinyogakursen  + Yogakurs för balans så sparar du 1450 kr! Läs mer om yinkursen här! Du betalar då endast 2400 kr för bägge kurserna! (Ordinarie: 3850 kr)

Gäller t o m 9/2!

Ja! Jag vill gå bägge kurserna för 2400 kr!

Datum

Gratis introduktion 26/1- 9/2. Anmäl dig här

Torsdagar 18.30-ca20.00

 • 16/2
 • 23/2
 • (Ingen yoga 2/3 pga flytt)
 • 9/3
 • 16/3
 • 23/3
 • 30/3
 • 6/4
 • 13/4
 • 20/4
 • 27/4

Mediyoga & kundaliniyoga

I denna kurs använder vi oss av yogapass och meditationer som är från Mediyoga och Kundalinioyga. 

Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga där vi går inåt och gör yoga som stärker oss och balanserar oss energimässigt. I yogan så ingår: andning, yogaövningar, avslappning, meditation och mantran.

Mediyogan kommer ursprungligen från kundaliniyogan och har både yogapass från kundaliniyogan men även egna yogapass. Mediyogan är i huvudsakligen uppbyggd på samma sätt som kundaliniyogan, men ofta med något mjukare intention i yogan. I bägge yogaformerna kan du modifiera övningarna om du behöver.

 

“Yoga means ‘union’. It is often interpreted as the union of mind, body, and soul, and can provide perfect harmony and balance. 

Nancy Hine

Den här kursen innehåller

 • 10 livesända klasser som innehåller korta lektioner med yogatips och ett yogapass med meditation . Totalt ca 90 minuter långa. Och om du missar så finns inspelningen dagen efter så du kan titta på den. Under livesändningen har du möjlighet till att ställa frågor. 
 • 10 korta lektioner med varje veckas tema. Denna lektion sänds live (se ovan) och är ca 10-15 minuter lång. Här får du kunskaperna och hälsotipsen du kan använda dig av hemma. (Värde: ca 1000 kr)
 • 10 yogapass med meditationer på video och som ljudfiler (ca 60 min). Ljudfilerna är kortare versioner på yogapassen vi gör i kursen, för dig som inte har så mycket tid. Allt går att ladda ned. (Värde 3000 kr)
 • Pdf:er med det viktigaste från lektionerna, instruktioner på yogapass, meditationer (Värde 600 kr)
 • Forum, där du kan dela med dig av din resa, erfarenheter och ställa frågor.
 • En kurssida där du loggar in.
 • En app du kan ladda ned så att du enkelt kommer åt kursen från din mobil

 Du har tillgång till kursen för alltid, dvs tills vidare. Så det finns inget slutdatum för att komma åt kursens innehåll.

 

SÅ HÄR SÄGER NÅGRA SOM GÅTT ANDRA ONLINEKURSER

Kursen blir som en hand att hålla i genom återhämtning efter en utmattning. Att tänka på att man ska få stanna upp och göra ett yogapass på kvällen kan lugna under hela dagen. Bara rösten av denna yogalärares röst hjälper mig att hitta trygghetskänslan och lugnet, väldigt tacksam!  - Tacksam kursdeltagare

En av flera jag varit med på, Om jag hade språkets gåva skulle raderna inte räcka till om hur Helen har förändrat mitt mående med sitt kunnande, nyfikenhet, humor och härliga energi, lappat ihop spillror till väl fungerande chakrasystem, magiskt. - Marie D

Den hjälper mig med att samla kraft och få energi, blir även av med min huvudvärk åtminstone för någon timme efter yogan. Jag har diagnosen ME, som oftast kallas för kronisk trötthet, har även restless legs, supertrött jämt. - Kari Talponen

 

SÅ HÄR FUNGERAR KURSEN

 

Vi träffas 10 gånger i livesända yogaklasser. Dessa tillfällen är ca 90 minuter:

 • Först har vi några minuters försnack.
 • Vi gör yogan. Yogapasset är 60 minuter långt.
 • Vi har en lektion om ämnet som är den veckan. Ca 10-15 minuter.
 • Vi avslutar med en frågestund.
 • Missar du livesändningen så ligger allt material kvar på kursportalen efteråt.

Dagen efter redigeras livesändningen så att du har:

 • Hela livesändningen på video (inklusive försnack och frågestund)
 • En video med endast yogapasset.
 • En video med endast lektionen
 • Dessutom får du pdf-material med innehållet i lektionen och yogapasset med meditationen. Du får även ljudfiler med kortare versioner av yogapasset som vi gjorde.

 Under de 10 veckorna rekommenderar jag att du gör lite yoga varje dag. Du kan tex göra det yogapasset vi gjorde i livesändningen i en vecka och sedan byta till nästa yogapass. Alltså göra varje yogapass under vecka. Du kan också välja att göra endast ett och samma yogapass alla veckorna om det är något speciellt som du själv tycker du behöver jobba på.

Du kommer även få en yogaavslappning som jag vill att du får in regelbundet under dessa 10 veckor.

Det kommer att finnas olika längder så att du kan göra den längd som passar dig bäst.

BONUSAR

FYRA YOGAPASS MED MEDIYOGA & KUNDALINYOGA SOM ÄR MED I GRATISKURSEN: 21 DAGAR MED GRATIS YOGA 

 • KUNDALINIYOGA FÖR HORMONBALANS
 • MEDIYOGA FÖR ENERGIBALANS
 • MEDIYOGA FÖR SKÖLDKÖRTELBALANS
 • MEDIYOGA/KUNDALINIYOGA FÖR BINJUREBALANS

 

DESSUTOM FÅR DU DESSA YOGAPASS I FLERA OLIKA LÄNGDER!

(Värde 950 kr)

>>Anmäl dig till gratiskursen här<< (Start 26/1)

Betalning

Kursavgift: Köp-tidigt-rabatt  1950 kr som gäller tom 9/2. Därefter kostar kursen 2500 kr

Köpvillkor

Betalningssätt:

Kort

Via knappen nedan. Då betalar du enkelt via Stripes betalningssystem. (Du behöver inget Stripekonto för det)

SWISH BANKGIRO EPASSI

SWISH: 123 399 11 63

Bankgironummer: 642-0426

Epassi: Sök Yoga med Helen i appen. Dubbelkolla så att det står rätt! Finns flera i appen!

OBS VIKTIGT! Vid betalning SWISH/BG/EPASSI måste du maila och ange vilken kurs du köpt och vilken emailadress du vill ha kursen registrerad på. Maila till [email protected]

 

Vanliga frågor

Du har tillgång till kursen för alltid, så att du kan gå tillbaka till kursmaterialet även efter kursen har slutat!

Nej. Eftersom kursen är digital (och mycket material går att ladda ned)  kan du inte returnera kursen.

Oftast godkänner arbetsgivaren detta. Kolla alltid med din arbetsgivare först. Har du Epassi så betalar du via Epassi. Annars mailar du och ber om kvitto efter att du köpt kursen: [email protected]

Du kan betala med kort genom att trycka på köpknappen. Du kan även betala med swish, bankgiro eller Epassi. Se hur du gör under betalningar.

Lektionerna är livesända och sänds: 

Torsdagar 18.30-20.00
16/2
23/2
(Ingen yoga 2/3 pga flytt)
9/3
16/3
23/3
30/3
6/4
13/4
20/4
27/4

Missar du en livesändning ligger de kvar efteråt.

Ja! Inspelningarna finns kvar och du har ju tillgång till vårt forum (kommentarsfält som är under varje video), där du kan ställa frågor om du undrar om något som var med i livesändningen.

Du behöver inte ha så mycket teknisk erfarenhet, men du behöver kunna använda internet, logga in med email och lösenord, veta hur du laddar ned på den mobil/dator DU har, inneha en dator/läsplatta eller smartphone + internet

Du behöver en dator, läsplatta eller smartphone. Internet. En yogamatta. Mjuka kläder att yoga i är bra.

Nej! Allt kursmaterial och alla livesändningar sker på kurssidan där du loggar in.

Ja absolut. Du behöver inga kunskaper alls. Det finns introduktionsvideos om du aldrig har yogat förut.

Ja! Du utgår alltid från din egen kropp vad du kan göra. Om det skulle vara så att det är någon övning som du inte kan göra, så kan du göra en modifierad version. En del av yogaövningarna kan göras sittandes på stol också. En del övningar är liggandes.

Alla yogapass finns i tre olika längder: 15, 30, 45- 60 minuter. Eftersom kursen finns kvar så kan du göra yogan, när det passar dig. Och du har kvar alla yogapass även efter kursen!

När kursen är slut kommer du fortfarande åt allt material för alltid. Dvs tills vidare. Så det finns inget slutdatum hur länge du kommer åt kursen.

Kursen är inte anpassad för dig som är gravid.

FLER RÖSTER OM ANDRA ONLINEKURSER

"Jättebra kurs med mycket yogakunskap, både praktisk o teoretisk. Bra ämnen i givande livesändningar. Största effekten att jag verkligen gjort yoga varje dag och därmed känner mig mer balanserad o lugnare, lärt mig lyssna bättre inåt och blivit mer medveten om mina förhållningssätt både till yoga och annat i livet. Helen delar generöst med sig av sin djupa kunskap och det superbra att få så många yogapass o övningar digitalt som man kan fortsätta med efter kursen är slut. Kommer absolut att fortsätta med yogan! " Camilla


"Jag har blivit starkare och mer balanserad i nedre delen av ryggen. Det är påtagligt, speciellt när jag går långa promenader. Förut var jag svagare på en sida. Om yogaläraren: 10 av 10 möjliga :-) Helén är lugn, inkluderande, prestigelös och förklarar bra. Kände inget speciellt direkt efter själva yogapassen, det har mer kommit smygande att jag känner mig lugnare, fått lättare att koncentrera mig. Är också mer uppmärksam på min hållning, att det inte känns bra att "kura ihop" som jag annars brukar göra mkt mer."  Helen L


"Jag upplever Helen som en kunnig yogalärare med stor generositet, behaglig röst och humor och som bryr sig om oss deltagare. Har fibromyalgi och utmattningssyndrom med hjärntrötthet sedan många år och jag märker att hjärntröttheten minskat, jag har fått mera energi och lust att göra saker. Känner att jag genom kursen kan påverka/förändra mitt liv!"  Christina Fagrell


"Ett lugnare nervsystem. Jag hade tidigare problem med en obehaglig ilande energi i kroppens nervsystem (tror jag) men har under kursen endast upplevt detta svagt vid ett tillfälle. Jag har fått en drivkraft och disciplin i yogan pga en envishet som övergått i en lustfylldhet att utöva yogan. Helene är en fantastisk lärare och sprider motivation och inspiration, är duktig i ämnet och mycket engagerad! Ger ett seriöst intryck av att vilja bidra med något, inte bara ha yogan som ett levebröd."  Mia

 

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.