BREATH OF LIFE

EN SJUVECKORSKURS ONLINE

Andningstekniker & yoga för balans, lugn & inre självläkning 

 

 

 

 

Köp-tidigt-rabatt 1550 kr tom 4/9 (ord 1950 kr)

Dörrarna stängs om...

00

DAGAR

00

TIMMAR

00

MINUTER

00

SEKUNDER

Lär dig olika andningstekniker som kan lugna, balansera & hjälpa dig med en inre självläkning

Vi gör yogaövningar som hjälper dig att optimera din andning och som ger dig lugn i kroppen

Vi gör andningsmeditationer från Kundaliniyogan/Mediyogan men även Breathwork från andra traditioner.

 

Andning & yoga

En livesänd sjuveckorskurs där du får yogisk kunskap om andningstekniker och hur de kan hjälpa dig att få ned stress, hitta din balans och hjälpa dig med din inre självläkning.

I den här onlinekursen får du lära dig om konsten att andas! Andningen är en central del i yogan och det finns många olika typer av andningstekniker inom yogan. I yogan kallar vi det för pranayama som finns beskrivet så lång tillbaka som flera tusen år sedan i skrifterna  Yoga Sutras of Patanjali och Bhagavad Gita. 

Andningens roll är att påverka ditt sinne och din prana (livsenergi). Hur vi andas kan verkligen påverka hur du mår. Känslomässigt, fysiskt och mentalt.

Det finns många olika typer av andningstekniker i yogan. Alla dessa tekniker fyller sin egen funktion och kan hjälpa dig att landa i dig själv, få ned stressen, hitta tillbaka till din energi och kraft igen.

I den här kursen kommer du att få lära dig olika typer av pranayam (Yogiska andningstekniker), men även den moderna tidens Breathwork.

När vi är stressade och har mycket oro så kan andningen kännas tight och ytlig. I kursen gör vi yogaövningar för att släppa på spänningar och öppna upp i andningsapparaten och dess muskulatur.

Vi kommer att utgå från Kundaliniyogan och mediyogan när det gäller andningen och yogan. Och i en modul får du prova på Breathwork.

 I den här kursen kommer du att få kunskap och yogiska verktyg som kan hjälpa dig att höja ditt välmående och också ge dig både en personlig och andlig utveckling. 

Efter kursen har du ett helt arkiv med bra andningstekniker som du kan använda dig av i din vardag när du behöver.

Du kommer b la att få lära dig:

 • Varför det är så viktigt att andas rätt.
 • Hur yogan kan hjälpa dig att få en mer optimal andning.
 • Vad olika andningstekniker gör och hur de kan påverka dig
 • Hur du andas rätt i de olika teknikerna.

Men framförallt kommer du att få praktisera andning och känna vad andningen gör för dig!

“Breathing is simple, gracious, soothing and always there for you”

DEN HÄR KURSEN ÄR FÖR DIG SOM...

 • Vill få de yogiska verktygen för att hitta balansen i livet
 • Vill optimera din andning så att det blir lättare att andas olika typer av andningstekniker
 • Vill få en förståelse för vad du kan göra för att må bra med hjälp av de yogiska andningsteknikerna
 • Vill känna dig stark, lugn & i harmoni med hjälp av andningstekniker
 • Vill ha ett arkiv med olika typer av andningstekniker och yogaövningar som du kan använda dig av i din vardag även efter kursen.
 • Är nyfiken på yogakunskap!
 • Vill ha mer energi & vitalitet i vardagen med hjälp av yogans verktyg
 • Är nybörjare eller van yogi
 • Vill göra yogan regelbundet hemma

Denna kurs är inte lämplig för dig som är gravid, då kursen innehåller kraftfulla andningstekniker som inte rekommenderas för dig som är gravid.

Innehåll

Varje vecka har vi ett tema. Vi har en kort lektion om den andningstekniken som är just den veckan och du får i den lektionen prova på ett par olika andningsövningar. Vi gör sedan ett yogapass med en längre andningsmeditation (10-25 min) (Hela yogapasset är totalt 60 min)

VECKA 1 - SEGMENTERAD ANDNING + HÅLLA ANDAN

Denna vecka får du lära dig vikten av längden av inandningen och utandningen. Du får lära dig varför du håller andan inne och ute i yogan och vad du kan göra för att träna upp längden på både andningssegmenten och att hålla andan inne/ute.

VECKA 2 - ELDANDNING

Denna vecka djupdyker vi in i eldandningen. Du kommer att få lära dig hur du eldandas och varför. Vi gör härliga meditationer med eldandning.

VECKA 3 - ALTERNERANDE ANDNING (NÄSBORREANDNING)

Denna vecka får du lära dig varför vi andas genom vänster respektive höger näsborre. Du kommer att få göra olika typer av meditationer där vi andas på olika sätt genom vänster och höger näsborre.

VECKA 4 - MUNANDNING

Denna vecka kommer du få lära dig olika andningstekniker där vi andas genom munnen och även varför det kan vara till en fördel ibland.

VECKA 5 - TRAPPSTEGSANDNING 

Trappstegsandning är när vi fyller lungorna i olika segment steg för steg. Hur vi gör detta kan påverka om andningstekniken är lugnande, balanserande eller energigivande.

VECKA 6 - BLANDADE ANDNINGSTEKNIKER

Denna vecka kommer vi att göra blandade andningstekniker som du har lärt dig i kursen. Det kan även komma någon enstaka andningsteknik som inte passar in i tidigare veckors teman. Överraskningsvecka helt enkelt!

VECKA 7 -  ANDNINGSTEKNIKER FRÅN ANDRA TRADITIONER - BREATHWORK

Den sista veckan får du lära dig några andningstekniker som inte ingår i den traditionella yogiska traditionen. Tex kommer vi att prova holotropisk breathwork.

 

Datum

Vi träffas dessa torsdagar:

 • 25/8 (Gratis workshopserie  introduktion börjar. Anmäl dig här)
 • 15/9
 • 22/9
 • 29/9
 • 6/10
 • 13/10
 • 20/10
 • 27/10 

Tid: kl 18.30- ca 20.00

Mediyoga, kundaliniyoga & Breathwork

I denna kurs använder vi oss av yogaövningar, andningstekniker och meditationer som är från Mediyoga och Kundalinioyga. 

Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga där vi går inåt och gör yoga som stärker oss och balanserar oss energimässigt. I yogan så ingår: andning, yogaövningar, avslappning, meditation och mantran.

Mediyogan kommer ursprungligen från kundaliniyogan och har både yogapass från kundaliniyogan men även egna yogapass. Mediyogan är i huvudsakligen uppbyggd på samma sätt som kundaliniyogan, men ofta med något mjukare intention i yogan. I bägge yogaformerna kan du modifiera övningarna om du behöver.

Den sista veckan kommer vi även att utforska andra andningsformer som inte ingår i Mediyogan eller kundaliniyogan. Olika typer av Breathwork.

“Yoga breathing control or pranayama is a joyful song that soothes, purifies, energizes and harmonizes our body, mind and soul to create inner healing. So, practice singing the song of pranayama.” Debasish Mridha

Den här kursen innehåller

 • 7 livesända klasser som innehåller lektioner, yogatips och yogaövningar med andningsmeditationer . Totalt ca 90 minuter långa. Och om du missar så finns inspelningen dagen efter så du kan titta på den. Under livesändningen har du möjlighet till att ställa frågor. 
 • 7 lektioner med varje veckas tema. Denna lektion sänds live (se ovan) och är ca 20 minuter lång. Här får du kunskaperna och hälsotipsen du kan använda dig av hemma + praktisk övning med andningsteknikerna. (Värde: ca 800 kr)
 • 7 yogasekvenser med andningsmeditationer på video och som ljudfiler (ca 60 min).  Allt går att ladda ned. (Värde 1600 kr)
 • 7 förkortade yogasekvenser med andningsmeditationer som är redigerade från livesända videon. Ca 35 min. (Värde 800 kr)
 • Ca 14 andra kortare andningsmeditationer som vi gör i varje lektion. (Som videos)
 • Pdf:er med det viktigaste från lektionerna, andningsmeditationer (Värde 400 kr)
 • Forum, där du kan dela med dig av din resa, erfarenheter och ställa frågor. (Kommentarsfält under respektive video)
 • En kurssida där du loggar in.
 • En app du kan ladda ned så att du enkelt kommer åt kursen från din mobil

 

 

SÅ HÄR SÄGER NÅGRA SOM GÅTT ANDRA ONLINEKURSER

Kursen blir som en hand att hålla i genom återhämtning efter en utmattning. Att tänka på att man ska få stanna upp och göra ett yogapass på kvällen kan lugna under hela dagen. Bara rösten av denna yogalärares röst hjälper mig att hitta trygghetskänslan och lugnet, väldigt tacksam!  - Tacksam kursdeltagare

En av flera jag varit med på, Om jag hade språkets gåva skulle raderna inte räcka till om hur Helen har förändrat mitt mående med sitt kunnande, nyfikenhet, humor och härliga energi, lappat ihop spillror till väl fungerande chakrasystem, magiskt. - Marie D

Den hjälper mig med att samla kraft och få energi, blir även av med min huvudvärk åtminstone för någon timme efter yogan. Jag har diagnosen ME, som oftast kallas för kronisk trötthet, har även restless legs, supertrött jämt. - Kari Talponen

 

SÅ HÄR FUNGERAR KURSEN

 

Vi träffas 7 gånger i livesända yogaklasser. Dessa tillfällen är ca 90 minuter:

 • Först har vi några minuters försnack.
 • Vi har en lektion om ämnet som är den veckan, där vi även kommer praktisera den andningstekniken som är just den veckan. Det blir 1-2 st olika andningsövningar med den aktuella andningstekniken. - Ca 20 minuter.
 • Vi gör yogaövningar för att slappna av i kroppen och optimera andningen. Följt av avslappning och en andningsmeditation som är ca 10-20 min Hela yogapasset är ca 60 minuter långt.
 • Vi avslutar med en frågestund.
 • Missar du livesändningen så ligger allt material kvar på kursportalen efteråt.

Dagen efter redigeras livesändningen så att du har:

 • Hela livesändningen på video (inklusive försnack och frågestund)
 • En video med endast yogapasset.
 • En video med endast lektionen
 • Videos med alla andningsövningar så att du slipper spola fram i videos och leta efter dem.
 • Dessutom får du pdf-material med innehållet i lektionen och andningsmeditationerna. Du får även ljudfiler med kortare versioner av yogapasset som vi gjorde.

 Under de 7 veckorna rekommenderar jag att du gör lite yoga och andning varje dag. Du kan tex göra det yogapasset vi gjorde i livesändningen i en vecka och sedan byta till nästa yogapass. Alltså göra varje yogapass under vecka. Du kan också välja att göra endast ett och samma yogapass alla veckorna om det är något speciellt som du själv tycker du behöver jobba på. Eller välja en andningsmeditation som du känner att du behöver.

Det kommer att finnas olika längder så att du kan hitta något som du har tid att göra i din vardag.

DESSUTOM

Du som köper kursen får även: Allt material som vi gjorde i en gratis workshopserie (introduktionsserie till kursen):

 • 2 st olika yogapass för andning inkl andningsmeditationer
 • 2 st lektioner om optimal andning
 • 3 st olika andningsmeditationer

(Värde 600 kr)

Du behöver anmäla dig till denna gratis workshopserie. Det gör du här.

KÖP TVÅ KURSER: SPARA 1300 KR!

Vill du gå två kurser samtidigt!? Passa på nu! Samtidigt med denna kurs går en kurs: Breath of life. En andningskurs i Mediyoga/Kundaliniyoga. Köper du både Yinyoga för meridianer & Breath of life så sparar du just nu 1300 kr! Läs mer om Yinkursen Du betalar då endast 2600 kr för bägge kurserna! (Ordinarie: 3900 kr)

Gäller t o m 4/9 2022!

Ja! Jag vill gå bägge kurserna för 2600 kr!

Betalning

Kursavgift: Köp-tidigt-rabatt  1550 kr tom 4/9 2022. (Efter det kostar kursen 1950 kr)

Betalningssätt:

Paypal/Kort

Via knappen nedan. Då betalar du via Paypal betalningssystem. Antingen via paypal eller med ditt kort. Observera att du behöver fylla i alla uppgifter vid betalningen.

SWISH BANKGIRO EPASSI

SWISH: 123 399 11 63

Bankgironummer: 642-0426

Epassi: Sök Yoga med Helen i appen. Dubbelkolla så att det står rätt! Finns flera i appen!

 

OBS! VIKTIGT! Vid betalning SWISH/BG/EPASSI måste du maila och ange vilken kurs du köpt och vilken emailadress du vill ha kursen registrerad på. Maila till [email protected]

 

Vanliga frågor

Du har tillgång till kursen för alltid, så att du kan gå tillbaka till kursmaterialet även efter kursen har slutat!

Lektionerna är livesända och sänds: 

Vi träffas dessa torsdagar:

 • 25/8 (Gratis workshopserie  introduktion börjar. Anmäl dig här)
 • 15/9
 • 22/9
 • 29/9
 • 6/10
 • 13/10
 • 20/10
 • 27/10 

Tid: kl 18.30- ca 20.00

Missar du en livesändning ligger de kvar efteråt.

Ja! Inspelningarna finns kvar och du har ju tillgång till vårt forum, där du kan ställa frågor om du undrar om något som var med i livesändningen.

Du behöver en dator, läsplatta eller smartphone. Internet. En yogamatta. Mjuka kläder att yoga i är bra.

Ja absolut. Du behöver inga kunskaper alls. Det finns introduktionsvideos om du aldrig har yogat förut.

Nej! Allt kursmaterial och alla livesändningar sker på kurssidan.

Ja! Du utgår alltid från din egen kropp vad du kan göra. Om det skulle vara så att det är någon övning som du inte kan göra, så kan du göra en modifierad version. En del av yogaövningarna kan göras sittandes på stol också. En del övningar kan vara liggandes eller ståendes. Andningsmeditationerna rekommenderas att du sitter bekvämt: på golv, kudde eller stol.

Alla yogapass finns i tre olika längder: 15, 30, 45- 60 minuter. Eftersom kursen finns kvar så kan du göra yogan, när det passar dig. Och du har kvar alla yogapass även efter kursen!

När kursen är slut kommer du fortfarande åt allt material för alltid.

Du behöver inte ha så mycket teknisk erfarenhet, men du behöver kunna använda internet, logga in och inneha en dator/läsplatta eller smartphone + internet och veta hur du laddar ned filer på just DIN dator/platta/mobil.

Du betalar kursen genom att gå till kurssidan. Du kommer till den när du klickar på Anmäl dig här. Betalningen sker genom betalsystemet paypal. Du behöver INTE ha ett paypalkonto för att betala, utan du kan betala med kontokort om du vill. Här ser du hur det går till.
Du kan även betala med Swish eller bankgiro. Se under betalningar.

Nej. Eftersom kursen är digital (och mycket material går att ladda ned)  kan du inte returnera kursen.

Nej. Vi kommer att göra en del kraftfulla andningstekniker som inte är lämpade för gravida.

FLER RÖSTER OM ANDRA ONLINEKURSER

"Jättebra kurs med mycket yogakunskap, både praktisk o teoretisk. Bra ämnen i givande livesändningar. Största effekten att jag verkligen gjort yoga varje dag och därmed känner mig mer balanserad o lugnare, lärt mig lyssna bättre inåt och blivit mer medveten om mina förhållningssätt både till yoga och annat i livet. Helen delar generöst med sig av sin djupa kunskap och det superbra att få så många yogapass o övningar digitalt som man kan fortsätta med efter kursen är slut. Kommer absolut att fortsätta med yogan! " Camilla


"Jag har blivit starkare och mer balanserad i nedre delen av ryggen. Det är påtagligt, speciellt när jag går långa promenader. Förut var jag svagare på en sida. Om yogaläraren: 10 av 10 möjliga :-) Helén är lugn, inkluderande, prestigelös och förklarar bra. Kände inget speciellt direkt efter själva yogapassen, det har mer kommit smygande att jag känner mig lugnare, fått lättare att koncentrera mig. Är också mer uppmärksam på min hållning, att det inte känns bra att "kura ihop" som jag annars brukar göra mkt mer."  Helen L


"Jag upplever Helen som en kunnig yogalärare med stor generositet, behaglig röst och humor och som bryr sig om oss deltagare. Har fibromyalgi och utmattningssyndrom med hjärntrötthet sedan många år och jag märker att hjärntröttheten minskat, jag har fått mera energi och lust att göra saker. Känner att jag genom kursen kan påverka/förändra mitt liv!"  Christina Fagrell


"Ett lugnare nervsystem. Jag hade tidigare problem med en obehaglig ilande energi i kroppens nervsystem (tror jag) men har under kursen endast upplevt detta svagt vid ett tillfälle. Jag har fått en drivkraft och disciplin i yogan pga en envishet som övergått i en lustfylldhet att utöva yogan. Helene är en fantastisk lärare och sprider motivation och inspiration, är duktig i ämnet och mycket engagerad! Ger ett seriöst intryck av att vilja bidra med något, inte bara ha yogan som ett levebröd."  Mia

 

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.